Bogpræsentation og vinsmagning

Søndag den 22. januar, kl. 16-18

At tænke med hænderne – at lytte med øjnene

Dette er titlen på en bogudgivelse, som nu kommer på gaden i anledning af Vibeke Nørgaard Rønsbos smukke udstillingen ’Skuffesager’ på Odder Museum. Du kan møde kunstneren, høre lidt om bogen og udstillingen, og så lokker vi med vinsmagning ved CDR-vin. Vel mødt.

Traditionen tro

Traditionen tro følges også Vibeke Nørgaard Rønsbos aktuelle udstilling på Odder Museum op med en udgivelse om den lokale kunstners værker og arbejde. Odder Kunst samt Kulturudvalget ved Odder Kommune har støttet projektet, ligesom Narayana Press har bidraget med deres store grafiske kunnen.

Resultatet af en lang og spændende proces ligger nu endelig klar som følge af et fint samarbejde mellem kunstneren, bogens skribenter, oversættere, fotograf og ikke mindst dygtige medarbejdere på Narayana Press.

Poesi ved Sofie Hermansen Eriksdatter

’Det har været en gave at så mange har villet hjælpe mig med formidle hvad det er jeg går og laver.’ fortæller Vibeke, ’I foråret mødte jeg i forbindelse med en påskeudstilling hos keramikeren Buller Hermansen, Sofie Hermansen Eriksdatter, der viste mig sine digte. Det fostrede idéen om at få hende til at ’svare’ nogle af mine værker med sin poesi.’ Og sådan udviklede bogprojektet sig videre gennem opsætningen af udstillingen. Med Klaus Markmanns formidlingsarbejde under opsætningen af ’Skuffesager’ og dejlige tale ved ferniseringen fandt Vibeke det oplagt at bede ham om at være en af bogens stemmer. Herudover rummer bogen en artikel af henholdsvis kunstskribent Trine Rytter og gallerist Jørgen Blanch Jensen.

’Bogen har ladet vente på sig, da en del af mine værker er installationer, som jeg gerne ville have fotograferet i udstillingen, og en del værker er lavet specielt til ’Skuffesager’. Jeg fik lov at ’låne’ Iga Kuriata fra Moesgaard Museum, der har tryllet med sit kamera nede på museet. Et fantastisk fint samarbejde’. fortæller Vibeke.

Glæd dig til søndag

Søndag d. 22.Januar kl. 16-18 præsenteres bogen: ’At tænke med hænderne – At lytte med øjnene’ på Odder Museum. Her vil Ole Wessel og Niels Verner Pedersen fra CDR-vin være med til at festliggøre lejligheden med mulighed for at smage udvalgte vine af egen import fra Côtes du Rhône. Et arrangement, hvor der bliver mulighed for at krydre oplevelsen/gensynet af ‘Skuffesager’ med dejlige smagsoplevelser.

Udstillingen ’Skuffesager’ kan fortsat ses frem til 19. februar på Odder Museum, hvor bogen også vil kunne købes.