Andelstid for børn

Torsdage: 13. og 27. juli klokken 13-15

Andelstiden

Andelstiden fra 1880-1950 var en periode, hvor bønderne gik sammen om oprettelse af blandt andet mejerier, slagterier, sparekasser, brugsforeninger og mange andre slags andelsvirksomheder og andelsforeninger. Det var en måde at hjælpe sig selv på. Det var også en tid, hvor selvforsyning var i høj kurs. Man dyrkede, tørrede, syltede, gemte og henkogte sine egne fødevarer – det var før køleskabe og supermarkeder.

Smør og ost

På Odder Museum vil vi denne eftermiddag prøve at bevæge os tilbage i tiden – til dengang, man lavede mange af sine madvarer selv. Glæd jer til nogle dejlige timer, hvor vi blandt andet vil male mel, lave smør, ost, syltetøj, save og stakke brænde, kigge til bierne og se, hvad vi kan høste i museets køkkenhave. Dagen slutter af med, at vi smager på det, vi har lavet.

Praktisk

Sted: Odder Museum, Møllevej 3 – 5, Odder
Pris: 50 kr. pr. barn, voksne alm. entré
Alder: Fra 4 år ifølge med voksne
Formidlere: Naturvejleder Ole Sørensen og frivillige fra Odder Museums- og Arkivforening